11/01/2018

RESTAURANT WEEK POLSKA

Ostatnio miałam przyjemność wybrać się do restauracji ISTO w Katowicach na Restaurant Week. Wybrałam zestaw z menu B, w skład którego wchodziły:
Przystawka: chleb jasny i ciemny, wyrabiany na miejscu w restauracji ISTO i masło (także robione w restauracji z posypką z buraka)
Zupa: krem z kiszonej kapusty z jajkiem gotowanym w niskiej temperaturze
Danie główne: papardelle z podgrzybkami, serem emilgrana i oliwą rozmarynową
Deser: czekoladowy fondant z rokitnikiem i lodami z kwaśnej śmietany

Recently I went to the ISTO restaurant in Katowice, which took part in the Restaurant Week festival. I chose menu B:
Appetizer: white and brown bread made by the chef in the restaurant and butter (also made by the chef) with a beet sprinkle
Soup: sauerkraut cream soup with an eg
Main course: pappardelle pasta with bolete mushrooms, emilgrana cheese, rosemary oil
Desert: chocolate fondantwith a seaberry and ice cream  made of sour cream

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz